Българо-норвежко дружество
Начало
За нас
Устав
Членство
Мероприятия
История БНД
Управителен съвет
Полезна информация
Европейски проекти
Bulgarsk-norsk forening
Hjem
Vedtekter
Om oss
Medlemskap
Aktiviteter
Historie BNF
Styret
Nyttig informasjon
Useful
Advanced Search
Links
Contact Us
Template Chooser
siteground67
Hjem arrow Nyttig informasjon  arrow ПолезнаИнфоNyttigInfo arrow Фестивал Арлекин 2016
Фестивал Арлекин 2016 Print E-mail
Written by Hrisimir Kostov   
Mar 20, 2016 at 07:29 PM

Публикуваме информация за Международния фестивал за детско и младежко медийно творчество Арлекин, който се прoвежда от 15-19 юни във Варна. 

 За повече информация натисни Read more  по-долу.

ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕТСКО И МЛАДЕЖКО МЕДИЙНО ТВОРЧЕСТВО „АРЛЕКИН“

15-19 юни 2016 год.

град ВАРНА

 

Фестивалът за детско и младежко медийно творчество „Арлекин“ работи в подкрепа на културния престиж на страната, подобрява възможностите за подкрепа на социалното приобщаване и интеграция, предоставя по-ефективен диалог.

„Арлекин“ цели да спомогне за разширяването на контактите между български и чужди културни дейци и организации, както и утвърждаването на отношенията между институциите и обществото. Фестивалът стимулира, съдейства и подпомага развитието на детската и младежка фантазия и творчество. Участниците изграждат умения за създаване на оригинални филми, телевизионни предавания и репортажи, включващи всички жанрове, към които децата проявяват интерес: музикално предаване, рекламни клипове, детска новела и сериал, спортно предаване, новинарска емисия, Интернет медии и радиопредавания, и всички останали формати.

Във Фестивала могат да участват деца от 8-20 години, индивидуално, като група, клас или отборно като училище. Събитието има конкурсен характер, като участниците в него се състезават в следните раздели: „Кино и телевизия“, „Интернет медии“, „Радиопредавания“, „Българите, кои сме ние?“. Връчва се и специалната награда на името на академик Хачо Бояджиев и „Арлекин“.

 

I раздел

„Светът в моите очи“

Кога: 15 - 19 юни 2016 г.

 

Медийният конкурс има за цел да стимулира детската и младежка фантазия и творчество за създаване на оригинални филми /документални и игрални/, детска новела и телевизионен сериал, видео клип, предавания и репортажи, Интернет медии и радиопредавания и всички жанрове, към които децата проявяват интерес.

Номинираните игрални, документални и репортажни филми, видеоклипове, радиопредавания и сайтове ще бъдат защитени пред публика и класирани от детско жури и професионално международно жури.      

 

 Категория КИНО И ТЕЛЕВИЗИЯ

1. ИГРАЛНИ И ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ
Избраните от професионално жури пет сценария се заснемат от  професионален екип с осигурена техника под ръководството на автора на сценария, който подбира актьорския състав от своето училище или град. Останалите сценарии авторите заснемат с телефон, любителска камера, фотоапарат и т.н. под ръководството на екипа на "Арлекин" като консултации. Всички заснети филми се  излъчват  на  фестивала във Варна, заедно с филмите от чужбина. Общият брой на филмите, които се състезават за наградата „Арлекин” са по 10 от всяка категория. 


2. ВИДЕОКЛИП 

В тази категория участват клипове, заснети и монтирани от децата. Те са по-кратки от филмите и децата често избират да направят рекламни клипове с техни послания.

 

3. РЕПОРТАЖНИ ФИЛМИ 

Отново филмите са заснети и монтирани от деца, като всеки автор или екип избира темата. Репортажи с една интересна детска гледна точка.


Категория ИНТЕРНЕТ МЕДИИ 

В категорията се състезават сайтове, създадени и модерирани от деца. Номинациите са в три категории, които определят качесвото на сайта – съдържание (информация, култура, образование, ценности и разнообразие), дизайн и навигация.


Категория  РАДИОПРЕДАВАНИЯ
В категорията се състезават както радиопредавания, така и други радио формати, измислени и реализирани от деца.

 

II Раздел

Музикален конкурс-спектакъл

"Киното - моя любов, моя песен"

Кога: 17 юни 2016 г.

 

Конкурсът ще се проведе в рамките на 5-тото издание на фестивала за детско и младежко медийно изкуство "Арлекин - 2016".

Темата на конкурса е изпълнение и атрактивно представяне на песен от филм или мюзикъл. В него могат да участват вокални изпълнители от 9 до 20 години от цял свят, разпределени в три категории:

·      Първа категория: от 9 до 12 години

·      Втора категория: от 13 до 16 години 

·      Трета категория: от 17 до 20 години 

·      Вокални групи, дуети и др.

III Раздел

Конкурс „Българите. Кои сме ние?“

Кога: 18 юни 2016 г.

За всеки народ най-важен е неговият произход. Затова да преоткрием кои сме ние българите, да открием познати и непознати артефакти от траки и прабългари в нашия град или село.

Филмите трябва да с дължина до 7 мин. и да представят по интересен и атрактивен начин артефакти и легенди за траките и прабългарите. Филмите могат да бъдат заснети и монтирани с различни устройства - мобилен телефон, фотоапарат, любителска камера. ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ ИМАТ ПРАВО НА БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ ОТНОСНО СЦЕНАРИЙ, РЕЖИСУРА, ОПЕРАТОРСКО МАЙСТОРСТВО, МОНТАЖ И ДР.

Одобрените филми ще се представят и излъчат на 18.06.2016 г., четвъртия ден от фестивалната програма. По време на прожекцията с темата „Кои сме ние българите” ще бъде осъществен видео мост с български деца и младежи, живеещи извън България. Така ще се осъществи идеята на фестивала ДА СЕ ЗАВЪРНЕМ ЗА ЕДИН ДЕН В БЪЛГАРИЯ, пристан гр. Варна, място Фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин”.

След събитието най-добрите филми ще бъдат качени на живата карта на България, която се намира на http://arlekinfest.com/.

 

В изданието си през 2016 год. Фестивалът за детско и младежко медийно творчество „Арлекин“ очаква гости и участници от Сърбия, Македония, Русия, Грузия, Испания, Франция, Израел, Ливан, остров Бали, Канада, САЩ - Чикаго и Ню Йорк, Италия, Турция и Гърция.

 

Спонсорски пакети

Срещу Вашата подкрепа  Фестивалът за детско и младежко медийно творчество „Арлекин“ предлага:

1.    Лого на спонсора на трансперанти по време на шествието за откриване на фестивала. Шествието завършва с празничен спектакъл в пленарна зала на Община Варна. 

2.   Лого или ротация на имиджов клип на спонсора на  видеостена по време на публичното обсъждане на филмите от конкурсната програма.

3.   Лого на спонсора на:

-     Тениски за участниците и гостите;

-     Чаши за участниците и и гостите;

-     Делегатски чанти за участници и гости;

-     Баджовете на участници, жури и гости;

-     Официалните документи;

-     Грамотите за всички участници;

-     Плакати за фестивала – 2 000 бр., разпространени в град Варна;

-     Лого на спонсора на трансперанти и винили;

-     Лого на спонсора в края на всички номинирани филми.

Всички номинирани филми се качват в сайта на фестивалаhttp://arlekinfest.com/, в сайта http://azmogaazznam.com/ и Youtube каналаhttps://www.youtube.com/channel/UCeZsfP_ehcE8hP7QTymM-Jg на детската телевизия „Аз мога, аз знам“, както и в Googlemap – Варна/ http://arlekinfest.com/

След приключване на фестивала, организаторите организират допълнително публични прожекции-премиери на номинираните филми в градовете на участниците.

Филмът, получил Голямата награда на „Арлекин“, участва в Международен фестивал в Грузия, като логото на спонсора се поставя в края на филма /не трябва да е по-дълго от 10“/.

4.   Оповестяване на спонсора във всички интервюта и публикации, свързани със събитието – български и чужди медии, както и в публикации във вестник „България сега“ издаван в Чикаго, САЩ.

5.   Поставяне на рекламен банер на спонсора в залата за прожекции и във фоайето на фестивалния хотел.

6.   Отпечатване на логото на спонсора във Фестивалната книга /35 страници/, която е и своеобразен архив на събитието. Книгата се изпраща на всички участници във фестивала и се завежда под каталожен номер в Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методи“ в гр. София.

7.   Рекламна страница на спонсора във Фестивалната книга.

8.   Възможност за спонсора: една от задачите към участниците може да бъде да напишат сценарии и да осъществят клип по задание, поставено от спонсора.

 

Направеното от нас предложение може да бъде дискутирано и съобразено с Вашите желания и нашите възможности. Ние ще се радваме да намерим най-успешната форма на сътрудничество и за двете страни.

 

Благодарим Ви за вниманието!

 

 

  

Last Updated ( Mar 28, 2016 at 01:37 PM )
<Previous   Next>